Slide background
Slide background
Slide background

Zien en doen

Doen

Party & Bowling Centrum Schin op Geul
BOWLING - SPEL SPANNING & CULINAIR GENIETEN! Een middag of avondje gezellig bowlen al of niet in combinatie met een van onze arrangementen.
Ook kunt u uw bezoek combineren aan onze unieke 800m2 Indoor speeltuin. Wij beschikken over 6 bowlingbanen, tevens is er nu ook DISCO BOWLEN! Voor groepen groter dan 15 personen graag even bellen voor vragen en Reservering.
Meer informatie
Fietsenverhuur Heuvelland
Fietsenverhuur en Scooterverhuur. Het Limburgse heuvelland nodigt u uit tot het maken van schitterende fiets- en mountainbiketochten. Voor elke fietsliefhebber hebben wij een geschikte fiets.
Meer informatie
De Kluis
Het gebouw, op deze schitterende plek in het hellingbos gelegen, was gedurende twee en een halve eeuw het onderkomen van 16 kluizenaars.
Vanaf de restauratie in 1976 wordt de 'Kluis' jaarlijks door duizenden mensen bezocht. Voor de een is het een meditatieplek, voor de ander een plek van bijzondere historische betekenis.
Meer informatie
Miljoenenlijn Stoomtrein
Station Schin Op Geul
Adres:Baanweg 1, 6305 PH Schin op Geul Parkeerplaats: Ja OV: Ja
Rolstoeltoegankelijk: Ja Horeca: Ja
Meer informatie
Kasteeltuin
Kasteeltuin Oud-Valkenburg is gelegen in de schaduw van het pittoreske kasteel Schaloen te Oud-Valkenburg langs de doorgaande weg van Valkenburg naar Schin op Geul. Deze botanische tuin laat bezoekers de Zuid-Limburgse natuur en landschap zien. Tevens is de bij de tuin gelegen watermolen 'Sjloensmeule' en kruidentuin opengesteld. Te zien zijn wilde planten, oude landbouwgewassen, kruiden, een bijenstal, een bakoven en nog veel meer. Voor kinderen is er een gratis speurtocht en in de molen is een vaste expositie ingericht.
Meer informatie
Indoor speeltuin
Onze unieke Indoor Speeltuin Max en de rakkers is een paradijs voor kinderen tot en met 12 jaar.
Er is een groot klautertoestel met meerdere glijbanen en loopbruggen. De kinderen kunnen hier naar hartenlust klimmen, plezier maken en spelen!
800m2 Speelplezier! Onze Indoor Speeltuin Max en de rakkers is ook ideaal voor verjaardag, kinderfeestjes en schooluitjes.
Naar de website.

 

Zien

Schuilhut
De schuilhut staat op de Sousberg. De Sousberg is een heuvel in Nederlands Zuid-Limburgse Schin op Geul. Men heeft hier een mooi overzicht over het dal van Schin op Geul.
Meer informatie
Frater Venantius
Frater Venantius krijgt na 50 jaar een ereplek in Schin op Geul.
Tijdens het Grand Gala du Disque van 1964 bracht Wim Sonneveld voor de eerste maal de creatie ‘Frater Venantius’ ten gehore, met Michel van der Plas als tekstschrijver. Het was meteen een groot succes en deze fictieve geestelijke heeft ook Schin op Geul landelijke naamsbekendheid gegeven; de frater was toentertijd zelfs min of meer een bekende Nederlander.
Meer informatie
Keutenberg
De Keutenberg is een van de bekendste en de steilste hellingen van de Amstel Gold Race. De klim is 1,7 km lang en direct na het begin, in de binnenbocht, is het stijgingspercentage meer dan 20%. Na ongeveer 700 meter wordt het minder en is het stijgingspercentage van de helling 3 à 4%. De top van de helling ligt in de buurtschap Berghof. De Keutenberg is meestal niet de doorslaggevende beklimming in de Amstel Gold Race, maar het kaf wordt er wel van het koren gescheiden.
Meer informatie
De drie beeldjes
De Drie Beeldjes is een beeldengroep nabij Oud-Valkenburg in de Nederlands Zuid-Limburgse gemeente Valkenburg aan de Geul. Het is een Calvariegroep die zich op een kruispunt van (wandel)wegen bevindt aan de rand van het Schaelsbergerbos. De beeldengroep staat aan het wandelpad van Schin op Geul naar Valkenburg langs de rivier de Geul, waar er een bruggetje over de beek ligt naar Oud-Valkenburg toe. Ook komen hier twee bospaden samen waarvan er een naar De Kluis voert die achter de Drie Beeldjes boven op de helling van de Schaelsberg gelegen is. In de nabijheid van de Drie Beeldjes zijn de Johannes de Doperkerk, Kasteel Genhoes en Kasteel Schaloen met de Schaloensmolen en een heemtuin te vinden.
Meer informatie
Däölkesberg
De Schaelsberg (ook wel: Schaesberg) strekt zich ten noordoosten van het centrum van Valkenburg en de spoorweg uit tot aan het vakantiepark onder Walem bij Schin op Geul. Het meest oostelijke deel, de Däölkesberg, bestaat uit een steile, meer dan 10 meter hoge kalkwand met daarin een grot, ca. 10 meter diep, uitkijkend naar het zuiden op het Geuldal met Oud Valkenburg. Vanaf de zuidelijke kant van de Geul gezien is het een opvallend element in het landschap. Goed te zien vanaf de weg Oud-Valkenburg-Schin op Geul en vanuit het Gerendal. Vanaf het spoor dat ca. 200 meter zuidelijker en ca. 20 meter dieper ligt, is deze wand met grot moeilijker te zien omdat de helling ervoor het zicht erop beneemt.
Meer informatie
Gerendal
Het Gerendal betreft met name een ruim drie kilometer lang asymmetrisch droogdal, gelegen tussen het Geuldal in het noorden bij Schin op Geul en het plateau van Margraten bij Scheulder in het zuiden. Aan de oostzijde van het dal ligt een doorlopende en steile beboste kalkrijke helling. De bossen worden op enkele plekken onderbroken door soortenrijke kalkgraslanden met talrijke soorten orchideeën. Achter deze helling met heuvelrug ligt een klein dal met daarachter de Sousberg en de Keutenberg. Aan de westzijde van het Gerendal ligt onder andere het Sint-Jansbosch. Een wandeling van 2 km voert naar het centrale deel van het dal met de Orchideeëntuin, nabij de boswachterswoning. De tuin, die geopend is in de bloeitijd van de orchideeën (mei, juni), trekt jaarlijks circa 5000 bezoekers.
Meer informatie
De Ontmoeting
Op 10 april 2005 onthuld door Maria van der Hoeven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Meer informatie
Kasteel Schaloen
Kasteel Schaloen is een kasteel in Oud-Valkenburg in de Zuid-Limburgse gemeente Valkenburg aan de Geul. Het ligt midden in een heuvellandschap waar u ultiem tot rust kan komen. Over een prachtige oprijlaan via een tussenbrug komt u op het eiland waarop het kasteel gebouwd is. Het complex bestaat uit het kasteel, het Koetshuis, het Tiendgebouw en het Poortgebouw.Het Poortgebouw herbergt een brasserie en het kasteel is privé en wordt bewoond.
Meer informatie