Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Thuiszorg

Sevagram

Sevagram Zorg Thuis levert in het Heuvelland:
Persoonlijke verzorging
Onze medewerkers bieden u deskundige ondersteuning bij uw dagelijkse verzorging. Heeft u moeite met aan- en uitkleden, douchen, toiletgang, aan- en uittrekken van steunkousen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Verpleging
Sevagram Zorg Thuis biedt ook (gespecialiseerde) verpleging bij u thuis. Denkt u hierbij aan het toedienen van medicijnen en verzorgen van een (doorlig)wond, maar ook aan complexere verpleegkundige handelingen en hulp bij pijnbestrijding. De verpleegkundige behandelt en verschoont o.a. (doorlig)wonden en geeft injecties. Verpleging aan huis kan de opname in een verpleeghuis uitstellen en ziekenhuisbezoeken verminderen.

Begeleiding individueel
Door persoonlijke problemen en omstandigheden of door beperkingen als gevolg van het ouder worden, kunt u het gevoel hebben de controle op uw leven kwijt te zijn. Vaak wordt u geholpen door mensen in uw naaste omgeving, maar soms is er ook meer nodig.

Sevagram kan u begeleiding thuis bieden. Hierbij kunt u denken aan het aanleren van nieuwe vaardigheden op het gebied van persoonlijke en/of huishoudelijke zorg, het op orde houden van administratie en het aanbrengen van structuur in uw leefsituatie.

Thuisbegeleiding richt zich op het motiveren, het stimuleren en het zoveel als mogelijk herwinnen van uw zelfstandigheid.

Meer info zie website Sevagram: https://www.sevagram.nl

Sevagram Verzorgd Wonen
Henri Dunantstraat 3
6419 PB Heerlen
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: sevagram.nl
Telefoon: 0900 777 4 777

Envida

Met Envida is er altijd iemand in de buurt om te helpen

Bij Envida vinden we het belangrijk dat iedereen het leven kan leiden dat hij of zij zo graag wil leiden. Voor de meeste mensen houdt dit in: zo zelfstandig mogelijk en naar eigen inzicht en maatstaven kunnen handelen. Voor wie als gevolg van ouderdom, (chronische) ziekte of herstel na een operatie is aangewezen op hulp is dat echter niet zo vanzelfsprekend. Zij kunnen een beroep doen op de wijkzorg van Envida.

De organisatie van de zorg is opgebouwd uit zelforganiserende, kleinschalige teams. Kleinschalig omdat wij hiermee bereiken dat onze clienten niet steeds hoeven te wennen aan een nieuw gezicht. Zelforganiserend vanuit het principe dat 'de leden van onze teams hun clienten beter dan wie ook kennen en dus prima in staat zijn om hem of haar de best mogelijke zorg of ondersteuning te bieden'.

Spil in het hele proces van coördinatie van zorg en uitvoering is onze wijkverpleegkundige. Zij is tevens degene die namens Envida deel uitmaakt van het sociale wijkteam, waar ook afgevaardigden van gemeente en ketenpartners in zitten. Er is altijd wel een wijkverpleegkundige van Envida in uw buurt.

Meer info zie website Envida: https://www.envida.nl

Hoofdkantoor Envida
Abtstraat 2a
6211 LS Maastricht
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: envida.nl
Telefoon: 0900 - 22 33 440

Steunpunt Mantelzorg Zuid 

Steunpunt Mantelzorg Zuid informeert, adviseert en begeleidt mantelzorgers. Ook zet het steunpunt bekwame en betrokken vrijwilligers in om de mantelzorger tijdelijk te ontlasten.

Steunpunt Mantelzorg Zuid
Sphinxlunet 3
6221 JD Maastricht
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.mantelzorgzuid.nl
Telefoon: 043-3215046