Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Dodenherdenking aan het Kerkplein

Datum: 04-05-2020
Locatie: Schin op Geul

Dodenherdenking aan het Kerkplein, anders dan normaal

Dodenherdenking aan het Kerkplein, anders dan normaal

Zoals bekend herdenken we ieder jaar in heel Nederland op 4 mei de oorlogsslachtoffers. Dit jaar moet daarbij uiteraard rekening worden gehouden met de maatregelen die nodig zijn om het coronavirus onder controle te krijgen. We herdenken samen in verbondenheid, maar dan thuis, ieder met zijn eigen herinneringen en gedachten. Wat betekent dit voor onze viering aan het Kerkplein?

  • Op verzoek van de gemeente vragen wij u om op 4 mei de vlag de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis van alle oorlogsslachtoffers.
  • Namens het gemeentebestuur zal er in de ochtend een bloemstuk worden opgehangen bij de plaquette aan de keermuur onder aan de kerk. Hierop staan de namen vermeld van een viertal dorpsgenoten, tw. Jean Michael Caubo, Bèr Houben, Frans Huntjens en Hubert Knoren. Tevens herdenken wij soldaat Evert Mirck uit Rotterdam en soldaat Albert S. Cook uit Tennessee.
  • De klokken luiden in het hele land van 19.45 tot 19.58 uur.
  • Hierna horen we vanaf het Kerkplein en meerdere plaatsen in ons dorp het Taptoe Signaal, gespeeld door de muzikanten van de verenigingen van ons dorp. Zij zullen dit doen thuis, vanuit een raam of in hun tuin. Hiermee willen de muzikanten het saamhorigheidsgevoel in deze moeilijke tijd extra onderstrepen.
  • Na het Taptoe Signaal volgt 2 minuten stilte.

 Dodenherdenking schin op geul