Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Even voorstellen: Brent

Begin vorig jaar heb ik uit nieuwsgierigheid me gemeld voor de positie van secretaris van de Heerlijkheid. Ik ben samen met Gosia in 2019 in Sjin komen wonen, en op een housewarming na, nog net voor de lockdowns en beperkingen, was mijn enige connectie met het dorp de Mauritiusbode en het dorpsnieuws daarin. Nouja, nieuws, vooral dat er veel niet doorging. Achteraf zijn we heel gelukkig dat we precies op tijd hier zijn komen wonen, want onze flat hiervoor in Amsterdam Noord op 12 hoog; ik weet niet of ik het daar getrokken had, zonder direct vanuit huis kunnen rondlopen in de groene heuvels!

In 2022 kwam er gelukkig een einde aan de vele afgelastingen, en omdat er nieuwe bestuursleden gezocht worden leek het me een goed plan op die manier eens te kijken waar ik me nuttig voor kan maken in het dorp. Ook had ik inmiddels van een aantal mensen gehoord dat er weinig 'jongeren' (zo zie ik mezelf niet, ik ben 36) zich aan de Heerlijkheid waagden, dus het leek me een goed idee dan de eerste te zijn. (En hopelijk niet de laatste!)

In Amsterdam heb ik deeltjesfysica gestudeerd, en daarna heb ik zo'n 4 jaar in Frankrijk gewerkt aan het toepassen van deeltjesversnellers op de behandeling van kanker. Onderzoek naar fundamentele materie is leuk, maar kunnen we er ook iets mee? Ja! Daarna weer even terug geweest in Amsterdam, en toen Gosia een baan in Heerlen kreeg aangeboden, was ik meteen enthousiast! Heuvels! Rivieren! Die miste ik uit Lyon. Momenteel ben ik wetenschappelijk medewerker net over de grens op het Forschungszentrum Jülich. Ik werk in een team dat software schrijft om hersenen mee te simuleren, en het is mijn taak om onderzoekers die van die software gebruik (willen) maken te ondersteunen. Ook voor hersenonderzoekers is het behoorlijk ingewikkeld!

In deze studies en banen heb ik me eigenlijk altijd bemoeid met de bazen (want ik weet het beter, dat begrijpt u), dus vandaar misschien ook de motivatie via de Heerlijkheid me in te zetten voor verbeteringen in Sjin. Bijvoorbeeld: een beter fietspad tussen ons dorp en Valkenburg staat op mijn verlanglijst, zodat kinderen, ouderen, en iedereen, op een prettige en veilige manier kunnen fietsen èn autorijden. Ik hoop dat iedereen die zich ook voor zoiets wil inzetten gezellig bij de Heerlijkheid komt zodat we samen er de schouders onder kunnen zetten. De Heerlijkheid is er tenslotte niet voor zichzelf maar voor ons allemaal. Als ik u was, zou ik het niet allemaal aan mij overlaten :)