Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Guus Eggen met pensioen

Binnenkort neemt Guus Eggen, één van ‘onze’ postbodes die onder andere Schin op Geul al jarenlang voorziet van fysieke post, afscheid van zijn werk. Velen zullen het vertrouwde gezicht van Guus gaan missen. Hij brengt al die jaren onder andere boetes, rouwbrieven, geboortekaartjes en felicitaties bij de inwoners thuis.

Guus was vroeger ook een gepassioneerd DJ: hij zorgde voor de juiste toon en sfeer op de wekelijkse disco-avonden. Bovendien werkte Guus een periode als sportverslaggever en presentator voor een sportprogramma op L1. Zijn werkzame leven begon echter bij het CBS en in 2011 trad hij in dienst bij PostNL. Als postbode was Guus aanvankelijk alleen verantwoordelijk voor het kerngebied Schin op Geul, maar later werd ook de provinciale weg van Oud-Valkenburg tot aan Wijlre aan zijn route toegevoegd. Guus heeft zijn vaste rustpunten, zoals het landbouwmuseum, gaat door weer en wind en heeft door de jaren heen een vertrouwde band opgebouwd met de mensen bij wie hij aan huis komt waardoor hij midden in de gemeenschap staat.

Officieel gaat Guus 27 juni met pensioen, maar vanwege vakantiedagen en andere verplichtingen zal hij op 27 mei zijn laatste ronde maken. Op deze dag neemt een markante postbode afscheid van zijn werk, waarbij iedereen Guus vanzelfsprekend een geweldig en verdiend pensioen toewenst.