Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Handleiding QR-codes

QR-codes bieden een handige manier om snel toegang te krijgen tot informatie, links te openen, betalingen te verrichten en nog veel meer. Hoewel QR-codes steeds populairder worden, blijkt dat nog niet iedereen bekend is met hoe ze te scannen met de smart­phone. In deze korte handleiding leggen we aan de hand van een praktijkvoorbeeld uit hoe u gemakkelijk QR-codes kunt scannen.

Open de camera-app op uw smartphone en zorg ervoor dat de hoofdcamera is ingeschakeld. Richt de camera op een QR-­code en zorg voor voldoende belichting. Houd de camera stil en wacht een paar seconden. De smartphone zal automatisch de QR-code detecteren. Vervolgens krijgt u een melding met een actie of informatie die aan de QR-code is gekoppeld. Volg de instructies op het scherm om de actie uit te voeren of de informatie te bekijken. Als er niets gebeurt wanneer u de camera op de QR-code richt, kunt u overwegen om een specifieke QR-code-scannerapp te downloaden vanuit de app store van uw smartphone. Deze apps zijn speciaal ontworpen om QR-codes te scannen en kunnen handig zijn als de ingebouwde camera-app moeite heeft met het lezen van de code.

Onthoud dat de exacte stappen en functionaliteit kunnen variëren afhankelijk van het type smartphone en de softwareversie die wordt gebruikt. In de meeste gevallen zou het echter voldoende moeten zijn om de camera van de smartphone te gebruiken om QR-codes te scannen.

Als u meer wilt weten over de oorsprong en ontwikkeling van de QR-code, nodigen we u graag uit om het artikel "Evolutie van de QR-code" te lezen, aangeboden door de HSoG aan haar nieuwsbrieflezers.