Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Klein nieuws oktober: Water in Balans, Onderhoud vijver en de Wijnproeverij

Water in Balans

Waterschap Limburg en de gemeente Valkenburg aan de Geul werken samen om wateroverlast bij hoosbuien, onder andere in Schin op Geul, aan te pakken. Bewoners, eigenaren en bedrijven worden uitgenodigd om mee te praten over oplossingen voor wateroverlast. Het project richt zich op het beperken van de waterafstroming naar de Geul. Ga voor meer informatie naar: www.waterschaplimburg.nl/valkenburg

Onderhoudsplan vijver Mauritiussingel van start

Eind oktober start de Luyten Groep met het uitdiepen van de vijver aan de Mauritiussingel. De eerste fase omvat het uitbaggeren van 2/3 van de vijver. De tweede fase van het onderhoud staat gepland voor het najaar van 2024, waarbij het overige gedeelte van de vijver zal worden opgeschoond om zodoende zo veel mogelijk van de vegetatie te behouden.

Wijnproeverij

De Seniorenraad Valkenburg organiseert op donderdag 12 oktober een wijnproeverij onder leiding van de deskundige sommelier dhr. Van der Coelen voor 65-plussers. De proeverij is geschikt voor maximaal 45 personen en zal plaatsvinden van 13:30 tot 16:00 uur in 't Geboew. Er zullen 3 witte en 4 rode wijnen worden gepresenteerd, vergezeld van hapjes. De kosten bedragen € 9,50 per persoon en om de organisatie soepel te laten verlopen, is vooraf inschrijven verplicht. U kunt zich aanmelden via telefoonnummer 043-3110316 of per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..