Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Onthulling St. Antoniusbeeld

Misschien herinnert u zich nog dat op de plek waar nu het appartementencomplex staat, vroeger de lagere school St. Antonius stond. In de gevel van deze school bevond zich een beeld van de patroonheilige St. Antonius. Toen de school verhuisde naar de nieuwe locatie aan de Mauritiussingel, werd ook het beeld daarheen verplaatst. Na de sluiting van de school was het beeld echter verdwenen.

Na enig speurwerk werd het beeld teruggevonden in het gemeentelijke opslagdepot aan de Oosterweg. Helaas had het beeld aanzienlijke schade opgelopen door regen, wind en vorst. Gelukkig waren we nog net op tijd om het beeld van de ondergang te redden. Heemkundevereniging Sjin en de Kunst en Cultuurraad (KCR) hebben het beeld deze winter volledig gerestaureerd. Heemkunde Sjin streeft ernaar de geschiedenis van ons dorp zichtbaar te maken. Daarom wordt het beeld een plek geven bij de locatie van de oude school, om zo de herinnering aan deze markante plek voor ons dorp in stand te houden.

In overleg met de gemeente Valkenburg aan de Geul is besloten het St. Antoniusbeeld te plaatsen in de linker border naast de inrit naar de parkeerplaats. De opgeknapte St. Antonius wordt onthult op zijn feestdag, te weten dinsdag 13 juni, om 18:00.