Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Platform veilig ondernemen

Op 16 mei hield het Platform Veilig Ondernemen samen met de gemeente Valkenburg een bijeenkomst om criminaliteit in het buitengebied van het Heuvelland aan te pakken. Deze vorm van criminaliteit, genaamd ondermijning, omvat het misbruik van legale middelen om illegale activiteiten te verhullen.

Voorbeelden hiervan zijn het illegaal huren van panden voor drugshandel, waarbij eigenaren onder druk worden gezet, en het witwassen van geld door de aankoop van woningen, boerderijen en horecagelegenheden (ook in Schin op Geul). Daarnaast worden arbeidsmigranten onder erbarmelijke omstandigheden illegaal gehuisvest in het buitengebied. Andere criminele activiteiten zijn het dumpen van drugsafval, het verbouwen van hennep in maïsvelden en het gebruik van crossmotoren en quads in het Gerendal.

Het Platform en de gemeente roepen recreanten, bewoners en ondernemers op om verdachte situaties te melden. Dit kan bij de politie (0900-8844), de gemeente of, als u niet meteen contact wilt opnemen met de politie, anoniem bij Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).