Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

SjinFit: Initiatief om ouderen actief te houden

SjinFit, een gezamenlijk initiatief van de gemeente Valkenburg en de Heer­lijkheid, is in 2020 van start gegaan. Dit programma maakt deel uit van een landelijk initiatief genaamd Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO), dat tot doel heeft de vergrijzende bevolking in beweging te houden.

Elke week vinden er in de ruime sport­zaal van 't Geboew oefeningen plaats om de spieren te versterken, de flexibiliteit te vergroten, en om de hersenen en vaardigheden uit te dagen door middel van sport en spel. Een les duurt ongeveer een uur. Na de beweegsessie is er gelegenheid om sociale contacten te onderhouden onder het genot van een kopje koffie in 't Geboew. De begeleiding wordt verzorgd door fysiotherapeuten van Fysiotherapie Heuvelland.

Sinds de start van SjinFit zijn de lessen goed bezocht. Op het moment zijn er twee groepen van ongeveer twaalf personen. En om de kwaliteit van de begeleiding te behouden, zitten de groepen nu vol. In principe kan iedereen van 60 jaar en ouder deelnemen, maar het is belangrijk op te merken dat SjinFit meer is dan alleen stoelgymnastiek. Er worden ook oefeningen op matjes of in de zaal gedaan.

Bent u geïnteresseerd om samen met dorpsgenoten actiever te worden? Meld u dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij voldoende deelnemers kan er een nieuwe groep gestart worden. Bovendien biedt SjinFit de mogelijkheid om één keer gratis deel te nemen. De kosten bedragen €8,50 per maand, exclusief koffie. Van alle deelnemers wordt vooral verwacht goede zin mee te brengen!