Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Stem mee!

Datum: Vanaf 13 maart
Locatie: hoek Breeweg/Panhuis

Stem mee!

Beste inwoners van Schin op Geul,

Het is alweer ruim 6 jaar geleden dat wij, de Kunst en cultuurraad samen met de Heemkunde vereniging Schin op Geul, het kunstwerk “FRATER VENANTIUS” hebben geplaatst op de hoek Breeweg/Panhuis.
Het is een ontmoetingsplek/startpunt geworden voor fietsers, wandelaars, bewoners. De op het kunstwerk aanwezige QR code wordt veel gebruikt.
Tijdens de kerstdagen is dit plein feestelijk aangekleed in kerstsfeer, hetgeen ook vele bezoekers trekt. Daarnaast zien we regelmatig dat er gevlagd wordt bij belangrijke evenementen, zoals de carnaval, processie, koningsdag.
Echter er ontbreekt nog iets. Een naam voor dit plein. Via de verantwoordelijke wethouder zijn wij reeds gestart naar de mogelijkheid dit plein een naam te geven, het

FRATER VENANTIUS HEUKSKE
OF
FRATER VENANTIUS PLEIJ

Na wat mailverkeer met de straatnaamcommissie van de gemeente Valkenburg zijn we nu geïnformeerd naar de haalbaarheid van deze naamgeving. Er moet een draagvlak zijn. Daarom willen wij u vragen om ons te steunen hierin en deze petitie te ondertekenen waarmee u aangeeft er mee in ter stemmen dat dit gedragen wordt door u.
U kunt dit op 3 manieren doen, ga hiervoor naar de website van de Kunst en Cultuurraad.