Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Uitslag: Kernoverleg Schin op Geul

Beste dorpsgenoten,

De stemming voor de nieuwe naam van de Heerlijkheid is gesloten en deze willen we graag bekend maken. Er zijn behoorlijk wat suggesties gedaan, maar de duidelijke winnaar is "Kernoverleg Schin op Geul”. Dus, zo zullen wij voortaan door het leven gaan! In het volgende inlegvel/nieuwsbrief kunt u een interview met ons lezen. Daarmee wordt hopelijk beter duidelijk wie we zijn.

Bij deze nemen we ook afscheid van Ferry Schippers, die sinds januari tot nu onze voorzitter was. Hij vertrekt voor de liefde, en daar kunnen we dus geen enkel redelijk bezwaar tegen hebben. Dan doen we dus ook niet en we willen hem bedanken voor het helpen laten overleven van het Kernoverleg in een lastige tijd.

Verder willen we Len Boom bedanken voor zijn jarenlange zorg voor het inlegvel en de nieuwsbrief. Hij stopt ermee, maar blijft de Sjinfo Whatsapp-groep onderhouden.

We willen het Kernoverleg gaan inzetten om leuke of nuttige dingen in onze buurt voor elkaar te krijgen. Concreet zijn we momenteel bezig met een renovatie van de speeltuin (naast het voetbalterrein). Wij hebben met de gemeente afgesproken dat onze speeltuin    bij een gemeente-breed onderhoud van de speeltuinen als eerste aangepakt zal worden. Onze ex-voorzitter Paul van Weersch zal de opgebouwde tegoeden van de stichting die de speeltuin nu beheert ook daarvoor beschikbaar stellen, zodat we de speeltuin een extra upgrade kunnen geven. Ook hebben we een gulle donateur van twee mooie zitbanken erbij betrokken, dus we hopen dit ergens volgend jaar te kunnen uitvoeren.

Daarnaast willen we kijken of we het voormalig kippenhok bij de vijver terug kunnen krijgen. Een flinke lijst bezwaren van de gemeente op de plannen die we hiervoor eerder presenteerden hebben we weten te weerleggen, en nu zoeken we weer naar motivatie en mensen om het op te pakken. Indien je belangstelling hiervoor hebt, neem dan contact op.

Heb je anderen leuke ideeën voor de buurt, spreek ons dan aan, in persoon of per mail, zodat we het samen voor elkaar kunnen krijgen. Wees welkom.

Als laatste willen we elke Sjinse vrijwilliger bedanken voor de inzet over het afgelopen jaar.

Iedereen wensen we fijne feestdagen en een voorspoedig 2024!

Hartelijke groet,

Anke Heijthuisen, Alex Righolt, Ela Olbrycht, Brent Huisman, Wendy Blom