Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Vergroening Ljubljanaplein en Kerkplein

Op 1 februari 2023 heeft de Gemeente Valkenburg het nieuwe groenbeleidsplan opgesteld. Als gevolg hiervan zal er actie worden ondernomen om het Ljubljanaplein en het Kerkplein in Schin op Geul te vergroenen. U bent van harte uitgenodigd om op 31 augustus deel te nemen aan een bijeenkomst waar u uw ideeën over de inrichting van deze pleinen kunt delen. Tijdens deze bijeenkomst heeft u de mogelijkheid om uw ideeën op grote uitgeprinte kaarten aan te geven.

Belangrijk is dat de ideeën zo concreet mogelijk zijn en duidelijk aangeven welk plein of gebied het betreft. De verzamelde ideeën zullen zoveel mogelijk worden verwerkt in een concepttekening van de nieuwe situatie. Op donderdag 5 oktober worden de concepttekeningen gepresenteerd in de raadszaal van het gemeentehuis op Geneindestraat 4 in Valkenburg. Iedereen is tussen 19:00 en 20:30 uur welkom om de tekeningen te bekijken.

Na 5 oktober worden de tekeningen definitief gemaakt, en zal er een kostenraming worden opgesteld. Deze plannen worden vervolgens voorgelegd aan de gemeenteraad. Bij een positief besluit kunnen de plannen in 2024 verder worden uitgewerkt en uitgevoerd. Het groenbeleidsplan vormt een basis voor toekomstige ontwikkelingen, initiatieven en keuzes met betrekking tot het groen in de gemeente, waaronder de vergroening van de pleinen en het centrumgebied van Valkenburg.

Informatie over de inloopbijeenkomst:

Datum: 31 augustus
Tijd: 19:00 - 20:30 uur
Locatie: Gemeenschapshuis het Geboew, Warande 43, Schin op Geul

Aanmelden is niet nodig

Mocht u niet aanwezig kunnen zijn, dan kunt u uw ideeën ook per e-mail of post sturen vóór 5 september naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Gemeente Valkenburg aan de Geul, t.a.v. T. Sijstermans, Postbus 998, 6300 AZ Valkenburg.