Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Breicafe

Op donderdagmiddag is onze Open Bieb in t Geboew tegelijkertijd een Breicafé. Iedereen, jong of oud, man of vrouw, kan dan in de Bieb komen breien. Breien is helemaal in: het is ontspannend en rustgevend: een soort yoga voor de geest.

Beginners worden op weg geholpen door meer ervaren breisters. Gevorderden kunnen bij elkaar inspiratie opdoen. Je kunt breien voor een goed doel, zoals een weeshuis in Roemenie. Maar ook een babytruitje voor je kleinkind of een stoere muts voor je puberzoon. Breien levert dus altijd wat op, voor jezelf of voor anderen. En daarnaast is het erg gezellig. De koffie staat klaar, er wordt veel gelachen, maar soms zijn er ook ernstige gesprekken.

Dus, kom een keer kijken en doe mee. Je hebt het zo weer te pakken. Voor beginners hebben we de benodigdheden in huis: naalden, wol. Tot ziens op de donderdagmiddag in t Geboew! We zijn open van 14:00 uur tot 16:00 uur.

 

 

Het breicafé - in de Open Bieb in ’t Geboew - is iedere donderdagmiddag een plek waar gezelligheid troef is. Er wordt gelachen, er worden nieuwtjes uitgewisseld, er is koffie of thee, maar vooral: er wordt ijverig gebreid. Beginners krijgen advies van ervaren breisters. En het resultaat: gebreide spulletjes voor een goed doel, bijvoorbeeld in Kenia. Zie hieronder de beschrijving van een project in Kolewa, Kenia, waar de door ons gebreide mutsjes, jasjes, dekentjes enz. naar toe gaan. Peter en Annemie Korpershoek vertellen hieronder wat het project inhoudt.

Vrijwilligerswerk in Kolewa te Kenia

Wij, Peter en Annemie Korpershoek, zijn vanaf 2013 begonnen met vrijwilligerswerk in Kenia. Kolewa is een dorpje waar de inwoners in lemen hutten wonen zonder stromend water en electriciteit. We hebben Gabriel, een Keniaan, aan het strand in 2011 leren kennen en hebben hem gesponsord zodat hij zijn rijbewijs kon halen.

We gaan drie keer per jaar naar Kolewa in Kenia en nemen zes koffers á 23 kilo met spullen voor hen mee. Bij aankomst op het vliegveld te Mombasa staat Gabriel met de door ons gehuurde auto ons op te wachten en brengt ons dan naar het hotel voor een verblijf van drie weken.

Vanaf het hotel gaan we naar diverse projecten zoals Kolewa waar we ongeveer 70 kinderen en volwassenen voorzien van kleren. In Vipingo bezoeken we de kraamkliniek waar we babyspulletjes brengen. In de omgeving van Kolewa hebben we een klein schooltje gestart; daar brengen we ook spullen.

In 2015 hebben we een waterput laten maken van 17 meter diep. In maart 2016 hebben we met de lokale bevolking een huis van stenen gebouwd voor de familie van Gabriel; dit wordt iedere keer verder afgewerkt. Verder hebben we een groentetuin aangelegd, zodat ze groenten kunnen verbouwen.

Na drie intensieve weken met de lokale bevolking gaan we voldaan terug naar huis.

Peter en Annemie Korpershoek, Wijlre.

project breicafe 01
project breicafe 02project breicafe 03

 thank youthank you 2