Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Sjin Fit!

Resultaten onderzoek naar behoefte aan beweegmogelijkheden.

In april 2019 heeft de gemeente samen met de Heerlijkheid via een enquête onderzocht aan welke beweegmogelijkheden senioren in Schin op Geul behoefte hebben. Veel inwoners hebben positief op dit onderzoek gereageerd en aangegeven waar hun belangstelling naar uitgaat.

Zie onderstaand de resultaten van de vragenlijst;

SOG beweegt

Zoals u kunt zien, hebben de meeste mensen (12,3%) aangegeven interesse te hebben in fitness/bewegen in een groepje onder begeleiding van een professional. De tweede meest gekozen optie is wandelen (8.3%). Op nummer 3 staan yoga (4.9%)en fietsen (4.9%).

SOG beweegt 01

Het is positief om te zien dat de deelnemers van het onderzoek in Schin op Geul al grotendeels in beweging zijn. Maar liefst 81.6% is al in beweging! Wat dit inhoudt en hoe intensief de beweegactiviteiten zijn, kan uit het onderzoek niet afgeleid worden.

Suggesties
Er zijn helaas maar enkele suggesties doorgegeven, dus hier zal geen verdere actie op ondernomen worden.

Vervolgstappen
Op basis van deze resultaten worden er twee gratis introductielessen gepland in ‘t Geboew. Tijdens deze introductielessen staat bewegen onder leiding van een fysiotherapeut (of andere professional) centraal. Denk hierbij aan oefeningen gericht op balans, coördinatie, lenigheid en kracht.

Als de data voor de introductielessen bekend zijn, zult u hiervoor een uitnodiging ontvangen. Deze lessen zijn vrijblijvend, dus kom gerust een kijkje nemen of meedoen!

Mochten er naar aanleiding van bovengenoemde resultaten nog vragen of onduidelijkheden zijn, dan kunt u terecht bij Dominique Wienk. Zij is te bereiken via telefoonnummer 043-6016173 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Dominique Wienk
Combinatiefunctionaris Verenigingen, Sport, Cultuur en Zorg
Gemeente Valkenburg aan de Geul
Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
www.sportencultuurvalkenburg.nl
www.facebook.com/One2MoveValkenburg/