Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Zonnedak project

GEZOCHT: GEÏNTERESSEERDEN IN GEZAMENLIJK ZONNEDAK SJIN

Klik hier Voortgang en informatie brochures

Klimaatverandering is volop in het nieuws! Overheid, bedrijfsleven en consumenten zetten initiatieven op om de uitstoot van CO2 te verminderen en om duurzame energievoorzieningen te ontwikkelen.

Wat kan Schin op Geul doen om een (bescheiden) actieve bijdrage te leveren aan de oplossing van de problemen door klimaatverandering?
Turbines in de Geul? Dat blijkt geen haalbare optie te zijn: te hoge investeringen, te weinig rendement en in de toekomst te onregelmatig of te weinig water in ons riviertje. Windmolens dan? Deze lijken niet aantrekkelijk te zijn in ons mooie landschap en bovendien zijn de “wieken” na gebruik niet afbreekbaar. Maar misschien zijn zonnepanelen wel een goede mogelijkheid?

Particulieren kunnen natuurlijk individueel zonnepanelen op het dak leggen. Dat is echter niet voor iedereen mogelijk, bijvoorbeeld omdat de aanleg te duur is, of omdat zonnepanelen gehinderd worden door slagschaduw of omdat de glinsterende daken niet fraai in het landschap zijn of omdat het verboden is om zonnepanelen op monumenten te leggen. Misschien is dit iets dat we met elkaar kunnen aanpakken!!

Een groepje enthousiaste mensen is aan het onderzoeken of een gemeenschappelijk zonnedak mogelijk is. Voor de realisatie van zo’n collectief zonnedak zijn een eigenaar van een grote (boerderij-) schuur nodig en een behoorlijk aantal geïnteresseerde inwoners. Samen kunnen we dan komen tot de oprichting van een coöperatie en een zogenoemd “Postcoderoosproject”. Hierbij zorgen inwoners voor een gezamenlijk zonnedak waaraan alleen mensen uit het betreffende postcodegebied kunnen deelnemen,. Die deelname bestaat uit een investering in de vorm van een aantal zonnepanelen op het collectieve dak en deelname aan de coöperatie. De coöperatie regelt het hele project.

Aanmelden

We zoeken mensen die met ons mee willen denken en/of werken. We hebben dit op de Dorpsbijeenkomst van 5 oktober aan de aanwezigen voorgelegd en tot onze grote vreugde hebben zich al 22 geïnteresseerden aangemeld. We zoeken er nog meer!!!

U kunt zich aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met naam, postcode, telefoonnummer en email adres als U:
- Meer informatie wil over dit initiatief
- Wil deelnemen aan de werkgroep
- Erover denkt om te zijner tijd deel te nemen aan de coöperatie
- Erover denkt om Uw dak (b.v. van een grote schuur) te verhuren om zonnepanelen op te plaatsen

Aanmelden kan ook via onderstaand formulier.

Alvast dank!! De voorlopige werkgroep