Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Heerlijkheid Schin op Geul, wie zijn wij?

Heerlijkheid Schin op Geul is de verzamelnaam van een aantal door groepen van inwoners opgestarte projecten die bijdragen aan de leefbaarheid. Naam en logo geven weer waar we voor staan: een aangename woon- en leefgemeenschap waarin we hart hebben voor elkaar, en hart voor ons dorp en zijn mooie natuurlijke omgeving. Heerlijkheid Schin op Geul is de voortzetting van de vroegere Dorpsraad Schin op Geul - Oud- Valkenburg. Ruimtelijk bestrijkt zij hetzelfde gebied als de oude Dorpsraad. Naast de twee kernen Schin op Geul en Oud-Valkenburg, gaat het dus ook om de buurtschappen Engwegen, Keutenberg, Schoonbron, Strucht en Walem.

In eerste instantie was Heerlijkheid Schin op Geul een informele samenwerking van werkgroepen die zich gezamenlijk inspanden ten dienste van de leefbaarheid in Schin op Geul en Oud-Valkenburg. Om juridische en praktische redenen was het nodig rechtspersoonlijkheid te verkrijgen. Daarom is op 10 oktober 2016 de Stichting Heerlijkheid Schin op Geul opgericht. Blijkens de statuten is het doel van de stichting: “het bevorderen van de leefbaarheid in de kernen Schin op Geul en Oud-Valkenburg en de bijbehorende buurtschappen Engwegen, Keutenberg, Schoonbron, Strucht en Walem door het stimuleren van de zelfsturing van de inwoners, dit in een proces van participatie en gemeenschapsontwikkeling”.


De volledige tekst van de statuten kunt u hier downloaden.
Het Huishoudelijk regelement stichting Heerlijkheid Schin op Geul (07-12-2020) kun u hier downloaden.

De Stichting Heerlijkheid Schin op Geul is bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder nummer 67030009.
Het postadres is: Mauritiussingel 6, 6305 AZ Schin op Geul.

Bestuur

Voorzitter: Ferry Schippers / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Penningmeester A.I.)

Penningmeester: Vacature / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Secretaris: Brent Huisman / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Communicatie

Hoe hoort u van ons? Heerlijkheid Schin op Geul werkt in alle openheid. Wij kondigen onze projecten aan, bijvoorbeeld door een publicatie in de Mauritiusbode. Waar nodig beleggen we een bijeenkomst met inwoners die direct bij een project betrokken zijn.

Ook Facebook kunt u ons ook vinden. Ga naar Facebook.

Contactpersoon Communicatie:
Brent Huisman, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dorpsvisie

In 2005 heeft de toenmalige Dorpsraad van Schin op Geul en Oud-Valkenburg een dorpsvisie voor de periode 2005- 2020 vastgesteld. De Heerlijkheid Schin op Geul, opvolger van de Dorpsraad, heeft die visie in 2016 geactualiseerd voor de periode van 2015 tot 2020. De oorspronkelijke en de nieuwe visie, “Schin op Geul in hernieuwde balans voor de toekomst”, zijn hier te downloaden. Een gedrukt exemplaar kunt u kosteloos verkrijgen bij de Open Bieb in ‘t Geboew. De Bieb is open op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Dorpsvisie download

Dorpsvisie 2015-2020 (herziene versie 2005) kunt u hier downloaden

Dorpsvisie 2005 kunt u hier downloaden

Werkgroepen

Zie de tekst van de dorpsvisie voor een beschrijving van de verschillende werkgroepen.

-Werkgroep Communicatie

-Werkgroep Sociaal Domein: hierbij horen de projecten Reparatiecafé, Samen aan tafel, Open Bieb, Breicafé en Film in ’t Geboew

-Werkgroep Fysiek Domein

-Werkgroep Groen

 Heerlijkheid schin op geul