Breicafé

Op donderdagmiddag is onze Open Bieb in t Geboew tegelijkertijd een Breicafé. Iedereen, jong of oud, man of vrouw, kan dan in de Bieb komen breien.

Film in ‘t Geboew

De Seniorenraad Valkenburg en de Heerlijkheid Schin op Geul vertonen elke laatste vrijdag van de maand een mooie film in ‘t Geboew in Schin op Geul.

OpenBieb

Al sinds 2015 kunt u in de Open Bieb terecht om - GRATIS - boeken te lenen of te ruilen. U kunt er tijdschriften inzien of lenen en u bent ook van harte welkom voor een praatje en een kopje koffie.

Reparatiecafé Kump Good

Gooi kapotte spulletjes niet weg, maar leg ze klaar om ze op de laatste zaterdag van de maand mee te nemen naar Hotel Salden. Het reparatiecafé is dan open van 11.

Schuilhut Sousberg

Dit project is afgerond in november 2015. Onderstaande foto′s maken onmiddellijk duidelijk wat het inhield.

Sjinfo

Via de Sjinfo Whatsapp groep vind je het laatste nieuws, agenda-herinneringen en een open chat-groep. Scan de QR-code of klik hier om de groep te betreden.

Speeltuin

In 2024 gaat de speeltuin van Schin op Geul op de schop. In 2023 hebben enkele dorpelingen de handen ineengeslagen de speeltuin op te kalefateren en te zoeken naar een manier er een leuke ontmoetingsplaats voor jong en oud van te maken.

Vijver, natuurspeelplaats, voedselbos

Het plan is de vijver op te knappen, een natuurspeelplaats aan te leggen en een voedselbos te planten. Een aantal bewoners heeft zich verenigd in de Initiatiefgroep Vijver Schin op Geul en willen het gebied waar voorheen het kippenhok stond opnieuw inrichten.

Website

De dorpswebsite van Schin op Geul bied zichtbaarheid aan Sjinse activiteiten. Daar vallen de verenigingen onder, maar ook initiatieven zoals de Open Bieb en de speeltuin.