thumbnail for this post

Al sinds 2015 kunt u in de Open Bieb terecht om - GRATIS - boeken te lenen of te ruilen. U kunt er tijdschriften inzien of lenen en u bent ook van harte welkom voor een praatje en een kopje koffie. Een bezoek aan de Bieb is zeker de moeite waard. De collectie boeken groeit nog bijna iedere week. Alle boeken zijn geschonken aan de Open Bieb en kunnen daardoor zonder kosten worden uitgeleend.

  • U bent van harte welkom op woensdagmiddag, van 14.00 uur tot 16.00 uur
  • En voor echte boekenliefhebbers: we zijn op zoek naar versterking van het groepje vrijwilligers. Als u het leuk vindt om één of twee keer per maand gastvrouw of gastheer in de Bieb te zijn, neem dan contact op met Maril Bovy (06-21253150) of Marleen Savelsberg (043-4591873 of 06-637609086).

De Open Bieb in t Geboew is een succes. Na de opening in juni van het afgelopen jaar, en zeker na de zomervakantie, vinden hoe langer hoe meer mensen de weg naar deze Bieb. U kunt er terecht om - gratis - boeken te lenen of te ruilen, er zijn tijdschriften in te zien of te lenen, u bent ook van harte welkom voor een praatje en een kopje koffie. Kortom: de Open Bieb is een mooi ingerichte ruimte waar het goed toeven is. Ook de 10 vrijwilligers hebben het naar hun zin: lezers vinden het leuk om hun leeservaringen te delen en elkaar leestips te geven.

De Open Bieb in t Geboew in Schin op Geul is iedere dinsdag geopend van 10:00 - 12:00 en op donderdag van 14:00 - 16:00 uur. De collectie boeken groeit nog iedere week. Voor boekenbezitters die ruimte willen maken in hun eigen boekenkast is het een prettig idee dat hun boeken een 2e leven krijgen en dat anderen er plezier van hebben. Alle boeken zijn dus geschonken aan de Open Bieb en kunnen daardoor zonder kosten worden uitgeleend.

Misschien denkt u nu dat er alleen oude en achterhaalde boeken in onze kast staan. Niets is echter minder waar. Recente boeken van succesvolle schrijvers staan in de bieb, naast oude getrouwen. Griet op de Beeck maar ook Toon Kortooms; John Irving maar ook Henning Mankell; Nicci French naast vele boeken van Agatha Christie. Boeken van Geert Mak naast romans van Conny Palmen. En voor wie ze zoekt: er staan ook tientallen groteletterboeken in onze bieb.

De collectie is zeer uitgebreid: Honderden romans, humor, geschiedenis, thrillers, korte verhalen, reisboeken, informatieve boeken, kookboeken en boeken voor kinderen waaronder ook voorleesboeken. Verder liggen er diverse tijdschriften o.a. huis-en-tuin-tijdschriften, uitgaves van de heemkunde-vereniging, tijdschriften over de Limburgse natuur en allerlei andere publicaties. Er is vast iets van uw gading bij. Loop gerust eens binnen! U bent van harte welkom.