thumbnail for this post

Gooi kapotte spulletjes niet weg, maar leg ze klaar om ze op de laatste zaterdag van de maand mee te nemen naar Hotel Salden. Het reparatiecafé is dan open van 11.00 tot 13.30 uur.

  • Iedere laatste zaterdag van de maand, van 11.00 tot 13.30 uur.
  • Lokatie: Hotel Salden, Tolhuisstraat 1a.
  • Contactpersoon voor KUMP GOOD is Pierre van Dyck, tel. 06-15500436 ; [email protected]

Iedereen is welkom bij KUMP GOOD om een kapot strijkijzer, broodrooster, keukenkrukje, knuffelbeer, trui met gat erin, kortom: kleine spulletjes, kleding, huishoudelijke apparaten, meubels die stuk zijn, te laten repareren door enkele handige techneuten (m/v). Reparatie is gratis, tenzij er nieuwe onderdelen nodig zijn. Een vrijwillige bijdrage wordt natuurlijk op prijs gesteld: voor de aanschaf van nieuwe materialen en reparatiespullen. De gedachte achter het reparatiecafé is dat we zuiniger moeten omgaan met onze spullen. We gooien te veel onnodig weg. Als er iets kapot is, denken we al snel: ik koop wel iets nieuws. Zonde. Vaak zijn dingen met een kleine ingreep weer te repareren. Je kunt bij KUMP GOOD ook hulp krijgen bij het invullen van een ingewikkeld formulier, het goed instellen van je mobiele telefoon of het verhelpen van een storing in je computer. Maar het reparatiecafé is zeker ook gezellig. Voor een praatje en een kopje koffie ben je er ook aan het juiste adres.

Op 26 september 2015 is het reparatiecafé KUMP GOOD officieel geopend door Daan Prevoo, lid van Gedeputeerde Staten van Limburg. In de eerste twee jaar van zijn bestaan ontving KUMP GOOD 245 bezoekers. Zij boden 265 spullen aan om te repareren. Het ging onder meer om computers, elektrische apparaten, speelgoed, knopen die men niet meer zelf kon aanzetten, broeken of jassen met een winkelhaak of gaatje. Niet altijd kwam men met kapotte dingen. Soms wilde iemand een advies over hoe verder met een breipatroon, of vroeg hulp bij de instelling van een telefoon of de werking van de laptop. En er kwamen ook bezoekers alleen maar voor een praatje en de gezelligheid.